Brought to you by bbourgas

Миро ще ни представя на Евровизия през 2010

Публикувано на 18 октомври от Христо в категория новини

  Това стана ясно след като бяха отворени и преброени предложенията на 51-членното жури от композитори, текстописци, музиканти и институции.

  Преброяването на гласовете започна в 11:00 часа в живо предаване на Българската национална телевизия от Националния дворец на културата.

  „Това е отговорност, която трябва да бъде приета“, така Миро даде съгласието си да представя България в Осло догодина.

  Според новия регламент БНТ ще покани композитори и текстописци, които да напишат пет песни на Миро, а през февруари догодина зрителите чрез гласуване с sms-и ще определят коя ще е българската песен в „Евровизия“ – съобщава Дарик.

  Българската национална телевизия като организатор на българския конкурс и според регламента на EBU всяка национална обществена телевизия има пълното право сама да определи начина, по който да избере своя изпълнител. Вече 5 години БНТ като институция търси най-демократичния подбор, но бива криво разбрана и се раждат скандал след скандал.

  За пример в Гърция, Италия и Великобритания обществените медии еднолично посочват своите представители в конкурса. БНТ винаги е имала това право, но тази година за първи път реши да се възползва от него, като реши да избере само един изпълнител за Евровизия, респективно дует или група. За да няма никакви  съмнения относно възможности за манипулиране на избора, изпълнителят беше определен чрез широко допитване до 51 наши музикални специалисти и много престижни институции.

  След отваряне на 51-те плика с предложения на специалистите пред публиката и зрителите на “Всяка неделя с …” на Димитър Цонев, с най-много предложения бе избран Миро. Той ще бъде българският представител на Евровизия 2010. За него БНТ ще поръча и продуцира 5 песни. Във финално шоу чрез гласуване с SMS-и и по телефона и в пряк ефир зрителите ще изберат песента, която ще ни представи в Норвегия.


  Етикети:
  6 коментари относно “Миро ще ни представя на Евровизия през 2010”

  Guardian

  Жалко, че няма как да изпее „Губя контрол“. Колкото и да не харесвам Миро, песента е адски зарибяваща и това е мнението и на познатите ми, които съще не траятиначе въпросния изпълнител.  Христо

  Е, да ама на „Губя контрол“ й е зарибяващ само ремикса на Deep Zone. Съмнявам се, че песента щеше да има такъв голям успех, ако беше в оригинал.  Guardian

  Сега остава да очакваме поредната излагация май. Но то миналата евровизия като цяло беше слаба, да видим тазикак ще е.


  [...] въпрос за статията от 18-ти октомври 2009, относно избора на Миро за Евровизия, която е копирана [...]


  [...] въпрос за статията от 18-ти октомври 2009, относно избора на Миро за Евровизия, която е копирана [...]  Top4o

  Golqm smqh i otnovo izmami ot strana na BNT. To se vidq, 4e vsi4ki ot tova jyri psoo4vaha svoi hora, a ne glasyvaha obektivno koi trqbva da ni predstavi. Komentira6tata v sredata (mai be6e ot „Tryd“) mnogo dobre yseti ne6tata vednaga. Drago ne dade dobri otgovori i mai izlezna, 4e i su6titie, koito davat svoq glas mogat da se nagurbqt i s praveneto na pesnite za Miro haha
  I tolkova mnogo durjavi izbirat pesnite si po predniq reglament.. kakvo my beshe? Zashto izbroqvat Gurciq, Italiq i UK pri polojenie, 4e Italiq ne y4astva otdavna v Evroviziq haha
  (попълва се задължително)  (попълва се задължително, но ще бъде невидим)


  Вашият коментар: