Brought to you by bbourgas

Десислава – Не можем без тях

Публикувано на 13 октомври от Христо в категория видеоклипове

  Леко позакъсняла публикация (видеото излезе в края на септември) с коментар от Редактора.

  Мъжете във видеото изобщо не стават.  Изключение прави онзи в края на клипа, който грабва окото, но само докато го фокусираме. За сметка на това Деса е перфектна, въпреки че в някой сцени, не е ясно дали участва Десислава или Алисия.

  Текстът успешно може да обрисува взаимоотношения от рода на „Азис и Китаеца“, където Лирическият герой споделя възмущението си от съществото на мъжката природа, но същевременно изразява силната си привързаност към мъжете, поради което е готов да изтърпи несъвършенствата им.

  Кулминацията в песента се състоява в края на първия куплет, където изпълнителката пее “Щом в леглото гръб ти дава – значи ти изневерява.“, което поражда състрадание към лирическото Аз и оставя слушателя със смесени чувства. Мъжът във връзката, вероятно преоткрил топлата вода с някой друг, абдикира от семейните си задължения в леглото и дава гръб на партньора си, под предтекст, че е уморен и иска да спи.

  Станали свидетели на подобна неизмерима драма се изправяме пред тежката дилема, дали Лирическият герой ще е в състояние да превъзмогне и това несъвършенство – един чисто риторичен въпрос, чиито отговор, всъшност на нас ни е пределно ясен.


  Етикети:
  2 коментари относно “Десислава – Не можем без тях”

  Fingli

  О, Боже! Литературен анализ на фолк-песен :roll:

  Не съм почитател на този жанр и едва сега за пръв път, от любопитство изслушах песента – и честно казано в анализа има повече смисъл отколкото в самия текст на песента ewww  Христо

  И аз не съм почитател на жанра. Но от време на време прослушвам някое друго парче, колкото да ми се оправи настроението. :)
  (попълва се задължително)  (попълва се задължително, но ще бъде невидим)


  Вашият коментар: