Brought to you by bbourgas

Лични впечатления от случващото се напоследък

Публикувано на 19 ноември от Христо в категория организационни

  След предаването „Сеизмограф“ по БиТиВи преди няколко дни, останах много приятно изненадан от отзвука, който последва в Интернет от част от ЛГБТ обществото в България, защото обикновено такъв липсва.

  Като начало, за пръв път от много време осезаемо се чувства единство около обединяващата идея за нужда от наложителни промени в Семейния кодекс включващи узаконяването на еднополовите съжителства.

  Множество гейове и лесбийки изказаха свое мнение, което означава, че все пак активност в нашите среди не липсва. В медиите се появиха нови лица, които да защитават каузата ни и хетеросексуалните зриители пред малкия екран разбраха, че ние наистина съществуваме и се борим за правата си, които ни се полагат, но не защото сме по-специални, а защото това е част от критерия за равноправенство.

  Най-интересното според мен е участието на гей мъже в телевизионните дебати. Това определено е напредък, имайки предвид негативните обществени нагласи, водещи до фобия от изяви и най-накрая обществото има възможността да се убеди, че освен гей жени, и гей мъжете също могат да застанат и да отстояват правата си.

  Изпъква единодушното мнение, че всякакъв род медийни изяви са добре дошли за напред и че трябва да напомняме на аудиторията за нашето съществуване и проблеми. Голяма част от изказалите мнение в интернет смятат, че изяви в медиите, с които се търси скандалност, са вредни за нашите каузи и занапред трябва да бъдем внимателни с избора на предавания и опоненти, за да може да се получи един наистина пълноценен дебат.

  И последно, но не по важност, това което ме радва най-много е, че най-накрая сме привлекли вниманието на хетеросексуалната част от обществото и постепенно се заражда дискусия, в която до момента не малка част от тях застават на наша страна!


  Етикети:  (попълва се задължително)  (попълва се задължително, но ще бъде невидим)


  Вашият коментар: