Brought to you by bbourgas

Отново за Кузов

Публикувано на 25 февруари от Христо

Наскоро Върховният Касационен Съд осъди Владимир Кузов условно на три години затвор с пет години изпитателен срок, като отмени ефективната му присъда.

Мизрахи – адвокат, с който се познаваме от клубовете на Дир.БГ коментира новината по следния начин:
Въпреки огромната си лична неприязън към този скрит педераст и педофил, който членува във фашистка партия, заради личната далавера, а в свободното си време ходи да духа на малолетни проституиращи циганета, трябва да отбележа, че решението на ВКС е справедливо и връща вярата ми в съдебната система.

И СГС и Апелативния съд определено се бяха престарали с тази ефективна присъда, правейки реверанс на общественото мнение… В БГ практиката е да се дават условни присъди почти за всичко, включително и за въоръжен грабеж и непредпазливо убийство… Не виждах тогава правно основание да се осъди някой да лежи ефективно 3 години в затвора заради една свирка на проституиращо цигане…

И мисля, че е абсолютно прав!

Направо съм потресен от тенденциозността в българската политика и журналистика. Голяма част от медиите излязоха със статии от рода: „Пазете си децата, Кузов излиза!“, а вчера прочетох в новините на Дир.БГ, че едва сега депутатите се сетили да прекратят депутатските му правомощия.

И толкова. Само дето Кузов е малка част от големия проблем и май на никой не му хрумва да се замисли за това, каква е ролята на родителите на тези деца от малцинствата, които ходят да проституират в подлезите и ако те не могат да се грижат за децата си, не е ли редно институциите да им отнемат тези права и да се погрижат за тези деца? Или защо този случай се раздухва няколко години по-късно и къде са дремели органите на реда през това време и само на мен ми намирисва на компромати? Или пък що за партия пък е „Атака“ след като за своето кратко съществуване това е третия или четвъртия случай от подобно естество? Също така може да се запитате що за медии си имаме, щом продължават да правят паралел между педофилия и хомосексуалност?


Вестник „168 Часа“: Политиката и/за гейовете

Публикувано на 21 февруари от Христо

Геят Добромир Добрев, един от най-активните представители на хомосексуалната общност, борещ се за правата на нас – побратимите и посестримите, ми изпрати тази сутрин на мейла сканирана страница от актуалния брой на вестник „168 Часа“.

Стилът на изразяване на часовите и трудови вестници ми е „любим“. Затова се заiграх с анонса…

Или журналистите са се потрудили или Добромир им е бил над главата с червен маркер и е поправял некоректно употребените думички.

Идат избори. Четете и си помислете за кого ще гласувате!

БСП оглежда гейовете
[уголеми в нов прозорец]

Интервю с Добромир Добрев
[уголеми в нов прозорец]

Настроенията сред останалите партии
[уголеми в нов прозорец]


Transporter 3 / Транспортьорът 3

Публикувано на 19 февруари от Христо

Миналата вечер бях на кино. Гледах „Транспортьорът 3″ /Transporter 3/ само и единствено заради Джейсън Стейтъм /Jason Statham/. И си заслужаваше – Джейсън се събуди в една стерилна стая само по бексерки, а после след като наби лошите /някои, от които също ставаха/ се поразсъблече пак, че се поизпоти милия…

Jason Statham - Transporter 3, Джейсън Стейтъм - Транспортьорът 3

Другата главна героиня в логистичния екшън му хвърли око на още на 1/3 от филма и деситина минути по-късно почти го изнасили. Джейсън  отначало се дърпаше, но все пак задълженията са си задължения, а клиентите винаги трябва да са задоволени! Какво да прави, нали е профисионалист…

Иначе като цяло продукцията е поредната екшън боза, базирана на стандартният сценарий – конспирация, източноевропейски правителства, мощни коли, много пата-кюта и бум-бум + някаква женка, преяла моркови.

Разбира се, накрая по default доброто победи и всички ядоха, пиха и се веселиха 3 дни и 3 нощи!


БГО „Джемини“ ималa нужда от помощ

Публикувано на 18 февруари от Христо

Ще ви пука ли ако утре „Джемини“ я няма?

От блогa на „Помъдрелите момичета“ разбираме, че БГО „Джемини“ е в сериозна организационна криза.

Не за първи или втори път, със сигурност. Колко станаха вече?

На колко човека им писна да се занимават с Джемини и се отеглиха, защото им дойде до гуша? Някой може ли да преброи на колко скандали станахме свидетели от създаването й до днес?

Българската анемична гей организация е постоянно в криза, като регулярно през период от 2-3 години изпада в сериозни организационни и всякакви други кризи.

Всъшност, каквото ни е гей обществото, такава му е и гей организацията.

И в този ред на мисли, и двете звена напълно заслужават съдбата си…


Двойствени животи

Публикувано на 11 февруари от Христо

„Double lives“ е втора част от поредицата „It’s not unusual: A lesbian & gay history“ и обхваща периода 1952 – 1967 година.

В началото на 50-те години на миналия век, хомосексуалността във Великобритания е все още наказуема, но нагласите сред хомосексуалните започват да се променят. Въпреки големите рискове, се организират първите гей балове с охрана, която да предупреди присъстващите при евентуални проверки, а информацията за предстоящите събития се предава кодирано, от уста на уста. Под прикритието на маскени забави и балове гей жените и мъжете започват свободно да общуват помежду си. Така се зараждат първите наченки на бъдещото гей общество.

През 60-те нагласите на следвоенното общество се променят и темата за хомосексуалността бива представена в няколко телевизионни предавания и киното. „Жертва“ /Victim/ e първият филм, чиито сюжет се засяга проблемите на гей хората по това време.

Шест години по-късно, през 1967 година сексът между мъже се декриминализира.

[първата част от поредицата може да гледате тук]


Гейовете в политиката

Публикувано на 9 февруари от Христо

Запис на част от предаването „Здравей България“ по Нова телевизия от тази сутрин /09.02.2009/, където тема на обсъждане бяха политиците със хомосексуална ориантация по света и у нас. На гости на Лора Крумова, Милен Цветков и Мон Дьо беше Добромир, чиито блог в момента нещо е поизчезнал.

Коментирайте.
[благодарности на Лъчо, който ме информира за предстоящото предаване]


Аксиния Генчева в „Пирамида“ по ТВ2

Публикувано на 3 февруари от Христо

Един от модераторите в днешната  „Пирамида“ /03.02.2009 г./ по ТВ2 беше Аксиния Генчева.

Предаването бе разделено на 4 части, като в първата се обсъждаха проблемите на българската църква, във втората гей браковете, в третата осиновяване на деца от еднополови двойки, а в последната – абортите.

Смятам, че Аксиния се представи невероятно добре и всичко, което можеше да бъде казано в рамките на предаването и отделеното време за темите, беше казано.

Най-интересното от предаването – обсъждане на гей браковете/съжителството м/у еднополови двойки и осиновяване на деца от тях:


Интересен момент от първа част – зриител на линия:

[youtube]o7ctH8Y8t_w[/youtube]

Четвърта част – абортите:


Една журналистка разледвала…*

Публикувано на 3 февруари от Христо

„Темата на Нова“ е предаване за разследваща журналистика. В предаването от Неделя /01.02.2009/, носещо заглавие „За мъжките проститутки“ се досетете сами каква е била темата. Запис – по-долу.

За да направи своето разледване журналистката, барабар с екипа пропътува разстоянието до Велико Търново. Така и не стана ясно защо…

Обаче стана ясно как се прави разследване по темата. Влизате в Гугъл и пишете „жиголо“. След това се наобаждате на де-кой-свариш и ги събирате на кастинг.  Oт всичките малоумници избирате най-интелигентния и му давате 4 минути време, за да си разкаже свободното съчинение. Той оценява дадената възможност и за да се направи на още по-интересен вкарва /а може би и вие му подсказвате малко/ следните обществено интересни съчетания от думички като „секс с мъже“, „секс с мутра / известни личности“ и „наркотици със секс“ в непринудения разговор. Какво повече му трябва на един журналист?

[youtube]bCy_qrSqj5s[/youtube]

Избрани моменти:
- кокаинова свирка, за „без чувствителност“ – Само не мога да се сетя, как така жена ще си поръча жиголо, за да му подуха? Аз все си мислих, че той трябва да й доставя удоволствие, а не обратното! Апък и с тия измишльотини, че от остатъците /2-3 прашинки, както той каза/ от смърканото ще му изтръпне чурката, може да ги разправя на баба ми. И въобще тоя за какви пари работи след като 1/5 от заработеното отива за Виагра? /по моя щедра преценка го оцених на 100 лева за час/.

-„… нека да не звучи перверзно, но понякога мисълта за пари действа възбуждащо…“ – Въобще нашият жиголо герой е достоен за писател-еротофантаст. Направо ни вкара в ебаси и филма – първия му сексуален контакт бил на 14 години с мъж, който бил с 3 години по-голям от него. /този мъж ще да е бил истински мъж – почти излязъл от пубертета/. Последвала сериозна 5 годишна връзка отново с мъж. Обаче гаджето му докато проституирало, омайва богат американец и му тегли шута на наш’то бисексуално момче, което за да отмъсти започва и то да заработва. Каква драма, какъв бисексуализъм… Този как си ляга с жени? Та той е жив гей. Сега разбирам за какво му е виаграта!

- „…научихме имената на редица знаменитости от силния пол, които редовно плащат за мъжка ласка. От етични съображения, обаче няма да споменаваме имената им…“ - Аз пък си мисля, че точно от етични съображения трябва да им споменете имената. В противен случай се получава, че сте получили някаква информация за някого, която публично обявявате, че знаете, но ще запазите за себе си. Или пък не сте сигурни в информацията на информатора си, за което не смеете да споменете ничии имена, но държите да отбележите, че уж знаете нещо за някой, за да направите предаването си по-интересно за зриители. И въобще какво точно сте разследвали, ‘щото аз без да ходя до Търново мога да ви наговоря 2 тона общи приказки по темата?

-„…изненадващо и здравеняци се оказват редовни клиенти…“ - Всъшност наистина си е изненадващо. Обикновено добре сложените мъже си лягат с добре сложени мъже, а не с изрусено, бисексуално, велитотърновско жиголо с две обечки, което пуши слимс.

- „…веднъж го поръчал известна мутра“, на която в съседната стая били жената и детето му. – Почти без коментар. Ако наистина повярвате на чутото, не е зле да се замислите дали не сте прекалено наивни.

*-Една патка мислила…