Brought to you by bbourgas

Елза Парини – Дай на задна

Публикувано на 24 декември от Христо

Кака Елза изскочи с нова тупалка. Този път /за сметка на предния/ парчето си заслужава.

Елза Парини – Дай на задна
[youtube]gjwrqmFH9HE[/youtube]

Пс.: Поради настаналата световна икономическа криза, клипът на „Дай на задна“ е направен от изрязаните кадри от предното парче на DJ Дамян В. фютчъринг Елза П.

Ако тази песен ти хареса, време е да посетиш BSXDS|tv !


Sexiest men of sport’08 by E channel

Публикувано на 22 декември от Христо

Top 25 of „Sexiest men of sport“ by Е channel.

За съжаление успях да хвана само от 11 надолу. :)


Обединените Нации разединени по въпроса за правата на хомосексуалните

Публикувано на 21 декември от Христо

Въпросът за декриминизиране на хомосексуалността е бил повдигнат от Холандия и Франция пред Генералната Асамблея на Обединените Нации.

„Международната Общност прекалено дълго не обръщаше внимание на дискриминацията над хомо и транссексуалните,“ заяви министърът на външните работи на Холандия Максим Верхахен в Ню Йорк и заедно със държавната секретарка на Комисията За Защита На Човешките Права на Франция Рама Яди заявиха, че този въпрос ще бъде застъпен в дневния ред на ООН, докато не бъде разрешен.

Изявлението засега не е обвързано юридически, информира Верхахен, „но е първата стъпка към изготвяне на резолюция на ООН“. Той заяви, че съвсем скоро трябва да настъпи Деня, в който обсъждането но човешките права на гейове, лесбийки и трансексуални трябва да престане да е табу в ООН“.

„Съществува огромна съпротива от някои Арабски и Африкански държави, които отказват да признаят равните права на хомосексуалните,“ съобщи Верхахен. „В седем страни, включително Иран, Саудитска Арабия и Судан, хомосексуалността се наказва със смъртно наказание.“

Позицията на Холандия, е че няма никакво извинение за преследването и дискриминирането на някой заради сексуалните му предпочитания, поради което страните членки на ООН незабавно трябва да предприемат мерки, за да не се стига до ситуации, в които хора се третират като престъпници заради сексуалната им ориентация.

Досега 66 от всичките 192 членки са се подкрепили изявлението. Верхахен обяви, че е жалко, че Съединените Щати не са подкрепили декларацията, въпреки че са държава, която силно отстоява човешките права. Ватикана и stranite участвали в „Ислямската Конференция“ също са отказали подкрепа.


Избирателна лесбийственост

Публикувано на 19 декември от Христо

Преди много луни имало една бавна-привлекателна-объркана жена, която участвала в първото издание на едно просто риалити предаване. Обърканата жена имала приятел преди да влезе в предаването, после омела леглото на един-просто-риалити-участник, който в последствие се оженил за една таблоидна водеща. В същото време обърканата жена показвала симпатии към една зъбата-объркана-просто-риалити-участничка и така се първата се обявила за бисексуална. Тогава българска-баш-лесбийка повела кампания и я канонизирала сред останалите сълесбийки, които дотогава нямали лесбийски символ, а просто една баш лесбийка.

Имало едно време едно музикално риалити предаване, в което журирала една българка-лесбийка, която живеела и работила в чужбина. Голяма част от българските лесбийки започнали да я боготворят, защото я намирали за привлекателна.

Малко по-късно българката – лесбийка, участвала в един международен музикален конкурс. Българска-баш-лесбийка поела инициатива сред останалите сълесбийки да подкрепят първата, защото била българка и защото била лесбийка, а втория факт бил достатъчен сам по себе си, за да може изпълнителката-българка-лесбийка да получи подкрепата на останалите сълесбийки.

Имало едно време нов сезон на едно просто риалити предаване, в което участвала една обикновена-българка-лесбийка, която живеела и работила в България. Българските сълесбийки се дистанцирали, защото обикновената-риалити-българка-лесбийка била мъжкарана, апък и не я намирали за привлекателна.

Малко по-късно българката лесбийка стигнала до финала на въпросното риалити, но нито нито българската баш лесбийка, нито остналите сълесбийки я подкрепили, въпреки че тя била българка и същевременно лесбийка – факт, който би бил достатъчен, за да може въпросната просто-риалити-лесбийка да получи подкрепата на останалите сълесбийки. Уви!

Без коментар.


Томас Бейти: Документален филм за историята на първия бременен мъж

Публикувано на 18 декември от Христо


Снимка: списание „People“

Документалният филм за Томас Бейти разказва историята на първия в света бременен мъж. В този филм ще видите интервю с двойката от Орегон, подготовката за раждането, както и непоказвани досега кадри от личния им живот.

На въпроса дали определя себе си като хомосексуален, Томас споделя, че взаимоотношенията във връзката му с Нанси (неговата съпруга) са както между мъж и жена, и че те са по-скоро обикновена двойка, въпреки че хората ги тълкуват като лесбийска.

„-До онзи (моментът на операцията) момент животът ми протичаше като на жена. Официално аз бях жена, но вътрешно се чувствах мъж. Хората ни възприемаха като двойка лесбийки.“, казва Томас. След операцията и хормоналната терапия това се променило.

Бременният мъж разказва за проблемите с институциите, които са имали при издаването на акта за раждане: „-В акта записах, че аз съм бащата, а Нанси е майката. В последната минута някой от болницата го променя и излиза, че аз съм майката, а Нанси бащата. Следва нова промяна, в която сме запивани като „родители“, но нашият брак не е еднополов. Официално ние сме съпруг и съпруга.“

Разказвайки за своята първа бременност, Томас споделя че това е повратен момент в живота му. С Нанси се срещат преди 18 години и сключват брак след като са били почти 12 години заедно. Пристъпва към операция за смяна на пола, но желанието му е да запази женските си репродуктивни органи. Когато решават, че искат да имат дете, купуват сперма от донор.

На 29-ти Юни тази година в 20:55 часа раждането е факт – на бял свят идва, тежащата 4 килограма Сюзън Джулиът Бейти.

Томас не е в състояние да кърми своята дъщеря, затова Нанси поема тази роля, прибягвайки до употребата на хормони и специални масажи на гърдите си, което й позволява да произвежда кърма.

Според информация на CNN тридесет и четири годишният мъж очаква своето второ дете през Юни 2009, като спермата за оплждането е дошла от същия донор.

Още по темата:
-Бившите момичета… Понастоящем – момчета с вагини.


Биг Брадър 4 завърши

Публикувано на 17 декември от Христо

Край на данданията!

Измежду купищата простотии, на които станахме свидетели, на финала на предаването, макар и за кратко, чухме нещо смислено:

[youtube]2i7TU4pkAi8[/youtube]

Нека си припомним най-добрите моменти на наш’те хора:

Даниела
[youtube]ahogcgW81mM[/youtube]

Mартин
[youtube]KvKiKZlDhuU[/youtube]


Бившите момичета…

Публикувано на 14 декември от Христо


Joran от Амстердам:

„Изглеждам на 14, но съм на 28. Имам гърди и вагина, но съм момче.
Аз съм и хомо, и  съм транс, но съм нормален. Може да съм нормален,
но не и обикновен. Мисля, че това ме прави XX момче.“

Бившите момичета… Понастоящем – момчета с вагини.

Преди да се сблъскам с това, с което ще се сблъскате и вие след малко, никога не съм си и помислял, че в ЛГБТ общността същестува подобна ниша. Признавам си, че първоначално бях леко объркан. Винаги съм си представял, че мнозинството от хора, които желаят да сменят пола си са мъже, а жените, които прибягват до процедурата са много по-малък процент, почти изключения. Е, оказа се, че нещата не стоят точно така!

Героите в моя постинг се индифицират като XX* boys – съчетание, което само по себе си представлява оксиморон.

На 200 метра от къщата, в която живея се помещава галерия „Медиаматик“ в Амстердам [нещо като Червената къща в София], където се провеждат интересни  изложби и изложения. Едно от последните събития е фото изложбата „Kiki on Steroids!“ / „Кики на стероиди!“ на автора Kael T Block, който е разностранен артист и XX boy.

[следва превод на интервюто с Kael в блога на Медиаматик]


Kael T Block

Тазмесечната изложба в Медиаматик е дело на Kael T Block, чиито проект „Кики на стероиди!“ представлява съвкупност от фотографии на трансексуални момичета и жени, дръзнали да променят своя пол. Напътстван от собствения си опит като XX boy, авторът се стреми да направи своеобразно изследване на мъжествеността, половата идентичност и белези. Повечето от фотографиите в сесията са портрети, снимани отблизо, лице в лице с модела, като по този начин се търси ефектът на директна конфронтация със зриителя. Важна част от проекта е представянето му в интернет – основното място, от където трансексуалното общество обменя и споделя информация помежду си. С Kael ще разговаряме относно постигнатото до момента, развитието на проекта, персоналната му инвестиция в него и какво му е коствало всичко това:

-Разкажи ни малко повече относно това как започна всичко и какво се случва в момента? Има ли развитие?

Kael: Когато започнах своята трансформация през 2003 се нуждаех от нагледна информация за процеса и се надавах да намеря страница в интернет, снимки, впечатления или записки от някой, който беше преминал по този път, за да мога да отговоря на собствените си въпроси и притеснения. Започнах да си правя снимки-автопортрети, опитвах се да се свържа и намеря себеподобни в интернет, които вече бяха преминали от другата страна на дъгата. Направих няколко пътувания до Щатите, Канада и Европа, за да издиря други като мен.

След това се захванах с направата на тематична страница засягаща нашите проблеми, което ми отне година и половина. Страницата съдържа снимки, видеоклипове, връзки към други източници, профили на XX boys със снимки след интервенцията, информация за различни проекти и начините, по които каузата може да бъде подпомогната. Новата ни страница ще бъде отворена през Януари’09.

-В страницата ще споделяш своя опит и трудностите, през които си преминал. Като трудно решение или крачка напред ще окачествиш ангажирането си с подобен проект от толкова интимен характер?

Kael: Въпрос на живот и смърт беше за мен започването на това начинание. Когато си отхвърлен трансформацията е много трудна. Даваш си сметка, че трябва да се бориш с хора, които те мислят за луд. Бориш се, за да бъдеш приет с новия си образ. Бориш се със съжалението на околните и с клишето да бъдеш пъхнат в розова или синя клетка, според половите белези, а не според това какъв се чувстваш.

Исках да направя нещо полезно, позитивно, нещо секси, ангажиращо, нещо различно и разнообразно, даващо ми право на избор и сили да кажа „Майната ви!“. Не мога да преценя дали е било трудно решение, защото започнах всичко без да разбирам с какво се захващам, но мисля, че е нещо голямо, важна част от моя живот, част от моята лична трансформация и нова идентичност.

-Когато жена е в процес на трансформация, тя се стреми да бъде индефицирана от околния свят като мъж. Процесът по разпознаване от околните е изключително важен за това до каква степен трансформацията е завършила успешно и се нарича „Passing“. Критичността на това визуално възприемане и начинът, по който ще бъдат представени ли е причината XX момчетата да участват в твоя проект?

Kael: XX моделите, които участват преди всичко го правят, за да отпразнуват успеха си, да покажат телата си, новата идентичност и да споделят опита си с останалите жени, които искат да се превърнат в мъже. Всички ние сме много задружни, подпомагаме се взаимно и споделяме опит и информация с други нуждаещи се. „Passing“ процесът идва по-късно и е нещо персонално. Определено те участват в проекта, защото искат да отпразнуват и покажат  щастието си след настъпилите трудни промени.


Another random XX boy

-Въпреки, че много от момчетата на снимките заемат мъжествени пози, понякога се забелязват следи от тяхното минало или белези от операции. Каква е идеята на проекта – да почертае новото им начало или да доведе зриителя до двусмислие?

Kael: Ще дам пример със снимката на Ezra: Направихме фотосесия в един бар с няколко момчета. На фотосите той излезе наистина мъжествен. Аз бях доволен снимките на останалите и неговите. Но почуствах, че това не е неговото „Аз“. Сесията беше добра, позите чудесни, но това не беше „Той“. Обадих му се, за да направим нова. На фотосът, който избрахме, той носи розова тениска, а настроението, което лъха определено носи двусмислие.


Ezra

Доверявам се на инстинкта си. Разговарям с модела. Отворен съм към всякакви предложения, идеи и местонахождения. Така моделът наистина взима участие в своята сесия. Ryan, с който снимах в Сиатъл, сподели че не се възприема като личност подвластна на модата и не иска неговата сесия да изглежда модерно. Искаше неговите снимки да излъчват известна доза сладникавост. Избрахме негов наистина сладък портрет… и същевременно много обикновен. Ellias от Стокхолм ми обясни, че желае да снимаме в 6 сутринта покрай едно езеро, защото харесва атмосферата там по това време. Срещнахме се, разходихме се из гората, поплувахме в езерото. Проектът е посветен на индивидуализма им, който подчертава, каквото има за показване.

-Фотографиите изглеждат доста модно издържани било то заради начина на осветяване иили употребата на ярки цветове. Някой, който ги преглежда набързо би си помислил, че са от модно списание. Нарочно ли избра да представиш момчетата по този начин?

Kael: Тълкуваш ги като модни, защото притежават много настроение и виждаш «Красота», докато ги разгледаш. Модата се интересува от телата и тяхната красота, но същевременно установява граници и правила, в които ги ограничава – закономерност без покритие, безплоден нарцисизъм. Аз се стремя да уловя истинската красота в тези портрети. Красота, която идва от вътре, от това да бъдеш истински и неподправен. Красотата да бъдеш див, да бъдещ горд, че си заслужил това, за което си се борил. Да се гордееш със себе си. Използвам същият език, като този на модната индустрия, но моите цели са други.


Another random XX boy

-На твоята страница споменаваш, че XX boys не е само артистичен проект, но и политически. Също така разкриваш, че искаш да документираш разнообразието в обществото на жените подложили се на трансформация. XX boys е бил показван на редица места из Европа и Съединените Щати. Мислиш ли, че проектът е постигнал своите цели?

Kael: Фотографиите са били изложени по време на гей фестивали и мероприятия. Показвани са в арт галерии, музеи, университети и публични места (като например Парижкото метро, където са били изложени преди да дойдат в Амстердам). Могат да бъдат намерени и онлайн, където са налични за всеки, по всяко време. Стилът им ги прави достъпни за всички, картините омешват различни послания, идващи от модата и поп културата, и привличат многобройна и разнообразна публика. В замяна получавам наистина позитивни коментари – от хора, интересуващи се от сексуалната идентичност, до такива, които се интересуват предимно от фотография.

-Част от Проекта е създаването на блог на сниманите XX момчетата, където ще могат да пишат, по темите, които ги вълнуват. Как оценяваш нуждата от изграждането на транс общност в интернет?

Kael: Изключително голяма. Транссексуалните подържат връзка през сайтове, намират и разменят информация в интернет, там намират подкрепа. Ето защо не исках да започвам с издаването на книга. Исках да стартирам със сайта на XX boys и после с всичко останало.

-Занимаваш ли се и с други проекти, които не са свързани с транссексуалното общество?

Kael: Моята работа е винаги тясно свързана със секусалната, половата идентичност и изразяване. Наскоро направих серия от фотографии наречена „Stache“, в която участват жени, носещи мустаци. Работих и доста над изграждането на своя бъч имидж в Париж. Работила съм с феминизирани мъже, гей артисти, комици, рок банди и с натурални хетеросексуални мъже, което е ново за мен и е забавно! Работя и независимо за парижкото списание Тету.


[кликни, за да увеличиш]

*- според Науката, полът на човешкия индивид зависи от наличието на Y хромозома в ДНК-то на зародиша. Така тези с XX хромозоми се раждат с женски полови белези, а тези с XY хромозоми – с мъжки.

За повече информация относно Kael T Block и неговия проект XX boys посетете следните адреси:
Kael T Block’s – Лична страница
Сегашният XX Boys блог, със снимки и интервюта на XX момчета
Профилът на Kael в MySpace, със снимки от други негови проекти
Очаквайте през Януари’09: XX Boys – Проекта


[Пространството, отредено за изложбата е построено от пластмасови каси]


[Посетителите разглеждат изложбата на тъмно, въоръжени с фенерчета]


[кликни върху снимките, за да ги увеличиш]

С изключение на първите пет /Kael T Block©/, всички останали снимки са дело на Tanja Baudoin от Медиаматик.

Първият, а от скоро и вторият бременен мъж в Историята -  също е XX boy. Скоро тук очаквайте документалният филм за Томас Бейти.


На тяхно място…

Публикувано на 13 декември от Христо

Поредното видео за проблемите на гей хората по света. Кратко комедийно филмче, с прости аргументи, които да ви накарат да се замислите. Това, което за едни е даденост, за други е мечта. Първите са го получили наготово и не оценяват този факт. Сщевременно си позволяват да решават за сметка на вторите. Какво ще стане ако сменим ролите?

[youtube]TFg7ivCSIHA[/youtube]


Не, не мога повече!!!

Публикувано на 10 декември от Христо

Обикновено, като кажа, че не мога повече – не е точно така. Имам някакъв останал запас от „можене“. В случая, обаче не е така. Този път наистина не мога повече.

Обърнете внимание на долната статия от Dir.BG:

А това по-долу е върпосния портрет на Апостола:

В кръга на шегата се чудя директорът на ловешката галерия от къде знае как изглеждат устните на един гей?

Директорът Дочев май малко се е поувлякал. Защо вместо „гейски“ не използва, например женски, с което явно е искал да изрази своето мнение относно несъразмерността и нетипичността на устните на Апостола? Или някакво друго определение? Моите устни СА гейски, но са големи и месести, значе няма някакъв определен критерий, po който да се категоризират…

Лъха на отявлена хомофобия, скъпи мои! Щото вместо да каже, тая картина не ме кефи, „Директорът“ в кавички прибягва да използването на епитети от рода на „гейски“. Или му е беден речника или прибягва до „гейски“ влагайки в думата огромно количество негативизъм – какво по-хомофобско от това?

И точно на място се сещам за кампанията „That’s so gay“:
[youtube]CRNAGcP-gOA[/youtube]

[youtube]uEpBYKOs3ys[/youtube]

Осмелих се да прегледам коментарите след статията в Дир.БГ. Моля ви, не правете моята грешка!!! Или ако смятате да го направите се пригответе психически и си вземете няколко успокоителни! Лично аз останах с впечатлението, че гей обществото е замислило накяква конспирация. Един вид прикрита хомо пропаганда, нарисувайки гей устни  на Апостола и изгавряйки се по такъв долен начин със святия му образ. Този малък детайл обаче не убягнал на набитите очи на Героят-Директор на ловешката галерия, който заповядва незабавното сваляне и изгаряне на картината, анатемосва автора й като хомосексуален и защитава честа и достойнството на ловешката галерия и Родината. Щастливи от развръзката множество читатели ликуват и развяват манифести – съд за художника и разстрел на площада!

И всичко това се случва в България, в 21-ви век…


Песен за бащата. А, какво ?!

Публикувано на 7 декември от Христо

Малко съм объркан. Оставам със смесени чувства. Преди седмица попаднах на песен посветена на бащите:
[youtube]TWKUVX_iwzQ[/youtube]
Стенли – Татко мой
www.ikikstudio.com, Холандия

Запазвам си правото да не коментирам, но само ще вметна, че тука май има нещо гнило! И преди да ме обвините,  че намеквам нещо, погледнете текста на песента:

„Татко мой заставам пред тебе сега,
Чувствам те във мене и твойта топлина,
Искам да усещам твоето присъствие,
Докосни ме силно, потопи ме днес.

Потопи ме в присъствието си,
Нека да бъдат за тебе мойте дни,
Да бъда инструмент,
Да бъда съвършен ,
Да хваля твоето име всеки ден.“


Мерни единици

Публикувано на 5 декември от Христо

Следващият път преди да бъдете прекалено критични към себе си, първо прегледайте долното видео:

В този ред на мисли сериозно се замислете когато из чатовете някой започне да ви убеждава, че оная му работа била 20 сантиметра.